Expertise

Visie en bestaansrecht

“Een wendbare organisatie vraagt om wendbare mensen,
wendbare informatievoorziening en wendbare processen”
Simon Nieuwkoop, gemeentesecretaris Tholen

De gemeente heeft de rol die zij speelt in de samenleving, niet langer in eigen hand. De inwoners en lokale bedrijven bepalen of én hoe hun ondersteunt zij ondersteunt willen worden. Deze onafhankelijkheid manifesteert zich ook in het straatbeeld. Er heerst een algemeen beeld van desintegratie, burgers zijn individualistischer en hebben hogere verwachtingen van hun overheid . Steeds meer vraagstukken worden grensoverschrijdend bekeken door de verregaande glocalisering. Daarmee veranderd het bestaansrecht van de gemeente. De complexiteit van strategie in de publieke sector ligt in het verbinden van de strategie, beleidsplannen en metingen: het uiteindelijke doel is het aanpakken van een maatschappelijk probleem.

Samen met uw missie, visie en waarden vormt een zorgvuldig gekozen, gedragen en doorleefde strategie bij uitstek het kompas voor uw organisatie om op strategische momenten de juiste beslissing te nemen.

Möbius gelooft dat het belangrijk is om burgers te begrijpen en gepast te benaderen om de beoogde klantbeleving te bieden. In een samenleving die meer en meer participatie vraagt van de burger gaan wij samen met u naar hen toe en zorgen we ervoor dat de verwachtingen uit de samenleving aansluiten op uw dienstverlening.

Onze insights
Recente nieuwsberichten en downloads

Case

Gemeente Tholen

Nederlandse gemeenten zijn de laatste jaren geconfronteerd met serieuze uitdagingen. Voor de gemeente Tholen (Nederland) hadden de volgende ontwikkelingen een grote impact op de bedrijfsvoering…
Lees meer
Ontdek al het nieuwsBekijk alle downloads

Uw partner voor duurzame resultaten.

Möbius ondersteunt organisaties bij het ontwerpen en implementeren van de beste zakelijke oplossingen op strategische momenten. Samen met onze klanten realiseren wij impact en brengen strategie in praktijk.

Wilt u ons leren kennen?

Op zoek naar webinars en whitepapers?
Wij hebben wat u zoekt.