sector

Recyclage

Producers responsibility organisaties (PROs) zijn belangrijke spelers die de transitie van een lineaire naar een circulaire economie mogelijk maken.

Het dynamische landschap waarin deze PROs opereren, met o.a. strengere milieuwetgevingen en rapporteringsvereisten, en een sterk evoluerende markt waar nieuwe producten en technologieën steeds sneller ingang in vinden, vergen aangepaste business modellen, flexibele processen, effectieve technologische ondersteuning en duurzame samenwerkingsverbanden. Daarnaast willen we ook de circulaire economie implementeren door adviesverlening aan diverse kernactoren. We willen private organisaties helpen om via PROs de closed-loop en cradle-to-cradle verder door te trekken en op een efficiënte manier te implementeren. Sustainability wint aan belang, maar wordt vandaag de dag nog zelden als onderdeel van de “core business” gezien. Vanuit de kennis die we hierrond hebben willen we ook met producenten kijken hoe dit kan samengaan met rentabiliteit.

Onze insights
Recente nieuwsberichten en downloads

Case

Wecycle

Wecycle zamelt elektrische apparaten en energiezuinige verlichting in en garandeert een optimale recycling. Om verder te groeien wil het…
Lees meer
Ontdek al het nieuwsBekijk alle downloads
Op zoek naar webinars en whitepapers?
Wij hebben wat u zoekt.

Onze experten

Lien Van den Berghe
Peter Vanderschaeghe
Mathias Fahy