Expertise

Mens en organisatie

 “Onze medewerkers zijn onze belangrijkste assets”. Het is een cliché waarin heel wat waarheid schuilt. De competenties en motivaties van elke medewerker vormen belangrijke factoren voor het succes van een organisatie. Elke organisatie is maar zo goed als de mensen die er werken en de mate waarin die mensen hun competenties in kunnen zetten. De opgaven waar we aan werken spelen zich op drie niveaus af, de organisatie, het team en de medewerker.

Hoe kunt u een werkomgeving creëren waarin medewerkers zich goed voelen, uitgedaagd worden en tot maximale resultaten komen?

Wat is de gewenste cultuur en hoe kunt u die stimuleren?

Welke manier van organiseren past het best bij de doelen van uw organisatie?

Welke mate van wendbaarheid is nodig en hoe kunt u die organiseren?

Hoe kunt u de betrokkenheid en het werkplezier van uw medewerkers verhogen?

Hoe kunnen medewerkers en teams gestimuleerd worden om beter samen te werken en te communiceren met elkaar?

Hoe kan kennisdeling in de organisatie bevorderd worden?

Wij helpen u bij het vergroten van de effectiviteit van uw organisatie.

Cultuur en waarden

Hoe veranker je duurzame resultaten in de cultuur en het gedrag van de medewerkers? Bepaal samen met uw medewerkers de gewenste cultuur, ontdek welke waarden daarbij horen en vertaal deze in ideaal gedrag.

Organisatiemodel, rollen en verantwoordelijkheden 

Veranderingen gaan steeds sneller. Welke manier van organiseren helpt uw organisatie om in die context uw doelen te bereiken? Wij ontwerpen met u en uw medewerkers de organisatieprincipes, werken die uit in een organisatieplan en bepalen wat nodig is om tot duurzame resultaten te komen.

Medewerkersbetrokkenheid 

Hoe verhoog je de betrokkenheid van je medewerkers? Samen met u zorgen wij voor een heldere en inspirerende ambitie waar medewerkers vanuit hun eigen waarden aan bij kunnen dragen. Weet wat er leeft onder medewerkers, wat hen belemmert om zich in te zetten en onderneem actie wanneer nodig.

Leiderschap 

Hoe kunnen leidinggevenden bijdragen aan de effectiviteit van uw organisatie en medewerkers? We helpen leidinggevenden om inzicht te krijgen in hun leiderschapsstijl en de positieve en negatieve effecten daarvan. Indien gewenst bieden we door training, intervisie en coaching ondersteuning op maat.

Samenwerking

Samenwerking is lastig, de verschillen tussen mensen kunnen leiden tot synergie maar ook tot “gedoe”. Met u en uw medewerkers werken we zowel aan de harde aspecten (doelen, processen, structuren en systemen) als aan de zachte aspecten (elkaar kennen en begrijpen, communicatie en de onderstroom in de samenwerking). Zo versterken we de synergie.

Strategisch personeelsplan 

Het strategisch personeelsplan dat we met u opstellen kent twee aspecten; kwalitatief en kwantitatief. Kwaliteit gaat over de competenties die in de toekomst, gelet op de verschillende veranderingen, nodig zijn. Het kwantitatieve deel gaat over het aantal FTE dat per rol/profiel nodig is om het werk goed uit te oefenen.

Happy Customers
Recente cases

Case
Gemeente Geertruidenberg

Afdeling burgerzaken: klaar voor de toekomst!

Strategische uitdaging De snelle opeenvolgende veranderingen in de gemeentelijke dienstverlening van Geertruidenberg zorgen voor een aantal ingrijpende veranderingen in de werkzaamheden van de afdeling Burgerzaken.
Lees meer
Case
Gemeente Oosterhout

Implementatie gegevensmanagement

Gemeente Oosterhout wil een organisatie zijn 'van de toekomst', die kan omgaan met alle digitale transformaties binnen de overheidssector, en maakte de beslissing om te…
Lees meer
Case
Belastingsamenwerking West-Brabant

Transitie naar zaakgericht werken

De Belastingsamenwerking West-Brabant wil haar dienstverlening optimaliseren en aanpassen aan de wensen van de samenleving.
Lees meer
Bekijk alle cases

Onze inzichten
Recente nieuwsberichten en downloads

Insight

Handen uit de mouwen in het organisatie-ontwerpatelier

Een degelijk ontwerpproces: zorgt voor een deugdelijke organisatie-inrichting; is het fundament voor een vlotte ‘kanteling’. Organisaties deugdelijk ontwerpen is een ambacht. De afgelopen decennia hebben…
Lees meer
whitepaper

MINI-GUIDE Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning staat voor een nieuw kantelpunt. Door de snel evoluerende maatschappij, hebben managers meer nodig dan een doorgedreven gekwantificeerd model. De ingrediënten van het…
Download
Bekijk alle inzichten

Onze experten

Marjolein Hendriks
Marco van Marle
Wietse Meerholz

Uw partner voor duurzame resultaten.

Möbius ondersteunt organisaties bij het ontwerpen en implementeren van de beste zakelijke oplossingen op strategische momenten. Samen met onze klanten realiseren wij impact en brengen strategie in praktijk.

Wilt u ons leren kennen?