Sustainability ‘Immersion’

Sinds 1996 beschouwt Interface duurzaamheid als haar belangrijkste strategische prioriteit. Duurzaamheid groeide er van het antwoord op een bedrijfsrisico uit tot de drijvende kracht achter efficiëntie en innovatie. Sinds 1996 heeft Interface Europe zijn broeikasgasuitstoot verkleind met 98%, het energieverbruik met 55% teruggebracht en 45% van zijn grondstof omgezet in hernieuwbare energie. Vandaag is Interface marktleider in de modulaire tapijtindustrie met 3 500 werknemers en genereert het een omzet van 1 miljard $.

Wat is the Interface ‘Sustainability Immersion’? Tijdens deze ‘Sustainability Immersion’ op 19-20 april 2018 op de Interface-site in Nederland krijgen de deelnemers een dieper inzicht in de ‘innovatiekracht’ van duurzaamheid. Er wordt aangeleerd hoe je duurzaamheid kan integreren in elk bedrijfsgebied en hoe het te vertalen naar tastbare bedrijfsresultaten.

Doelpubliek: Bestuur van Excom-leden, VP of duurzaamheidsmanagers – ongeacht het bedrijfstype.

Prijs per persoon : 600€ (incl. hotel, diner en lunch)

Een programma van gedeelde ervaring

Tijdens deze tweedaagse ‘onderdompel’-ervaring word je begeleid door Sustainability Experts van Interface en Möbius. Je zal…

  1. kennis maken met het duurzaamheidsprogramma van Interface (geleid door haar Mission Zero en andere straffe doelstellingen), en hoe dit programma succesvol de brug slaat tussen doorbraakinitiatieven, senior leadership support en cultuur.
  2. de kans hebben om in een informele setting te discussiëren over duurzaamheidsuitdagingen en -kansen met een beperkte groep gelijkgestemde collega’s uit verschillende sectoren.
  3. een exclusieve inkijk krijgen op duurzaamheid in actie tijdens een Gemba-walk doorheen de Interface duurzaamheidsactiviteiten op de site van Scherpenzeel.
  4. een kijk krijgen op de toekomst van duurzaamheid en de nieuwe ontwikkelingen (incl. back casting, circularity en shared value).

Programma

19.00Aankomst in Scherpenzeel (op 19 april)
20.00Networking dinner (op 19 april)
8.00Ontbijt
9.00Keynote 'Mission Zero en de geheimen achter succesvolle uitvoering van duurzaamheidsprogramma's', door Geanne Van Arkel, Interface
11.00Uitwisselen van ervaringen
12.00Lunch
13.00'Ervaar duurzaamheid' tijdens de gemba walk
14.00Inspiratiesessie 'Duurzaamheid in NPI, Supply Chain en Marketing'
16.00Een vooruitblik op de toekomst van duurzaamheid
17.00Einde
Schrijf nu in